Haluatko katsella dokkareita seurassa?


Joensuu tarjoaa mahdollisuuden katsella dokumenttielokuvia porukalla Kulttuurikahvila Laiturissa. Kävin viikko sitten paikan päällä tutustumassa leffakerhoon ja tässä blogitesti kokemuksesta.

Docventures on keskusteluohjelma, jota on esitetty Yle TV2 -kanavalla vuodesta 2013. Tänä syksynä alkoi sarjan viides tuotantokausi, jonka teemana on murros. Ohjelmassa näytettävät dokumentit on tätä aikaa tutkivia ja valikoitu teeman mukaan. Ohjelma tulee keskiviikkoisin klo 21.



Keskusteluohjelman myötä on syntynyt leffakerhoja ympäri Suomea ja yksi niistä sijaitsee Joensuun Kulttuurikahvila Laiturilla. Leffakerho on avoin ja maksuton. Sain myös mahdollisuuden haastatella yhtä kulttuurikahvilan vapaaehtoisista, jotka järjestävät tämän tilaisuuden.


Tässä, mitä sain selville haastattelusta:


Laiturilla on pidetty Docventures-leffakerhoa 2 vuotta. Nyt on käynnissä kolmas vuosi ja ensimmäisellä kerralla paikalla oli noin 40 henkeä. Kävijämäärä riippuu dokumenttielokuvasta. Viime kerralla esitetty dokumentti The Promise veti paikalle noin 20 henkeä.

Leffakerhoon voi tulla yksin tai porukassa. Opiskelijoita saattaa tulla jopa kuuden hengen porukassa. Allekirjoittanut saapui paikalle yksin ja voin sanoa, että kyseiseen leffakerhoon on rento tulla. Docventures-leffakerho on suunnattu kenelle vain yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneille. Vaikka ei olisi perehtynyt aiheeseen, on hyödyllistä tulla ja avartaa ymmärrystä teemasta.


Haastattelun lopussa kysyin vielä leffakerhon jatkumisesta kauden jälkeen. Joensuussa on syksyllä päätetty asemakaavamuutoksesta, joka koskee Kulttuurikahvilan tiloja. Vanha puinen rakennus on päätetty purkaa ja Laituri saa jatkaa toimintaa ensi kesään asti. Uusista tiloista ei ole vielä tietoa. Docventures-ohjelman kotisivuilta ei myöskään ole vielä tietoa 6. kaudesta, joten leffakerhon jatkuminen selviää vasta ensi vuonna.


Jos haluat nauttia tunnelmallisesta rakennuksesta, nyt syksyllä on viimeisiä tilaisuuksia siihen. Tässä muutama kuva, jotka on otettu ennen elokuvan alkua.



Kahvila aukeaa puolta tuntia ennen elokuvan alkua. Laiturilla on hyvä teevalikoima ja tarjolla on mm. vihiksiä ja gluteenittomia suklaamuffineja. Leffakerhoon saa myös tuoda omia eväitä, mutta alkoholin tuominen ei ole luvallista.

Dokumentteja näytetään tänä syksynä vielä 3, joten ehdit vielä mukaan.

Tänään näytetään Do Not Resist, joka käsittelee sotateollisuutta Yhdysvalloissa.
Traileri:

25.10. Food Evolution
Dokumentti kertoo ruoan eettisistä ja epäeettisistä liikekäytännöistä.
Traileri:

1.11. Kansakunnan Olohuone
Viimeisenä elokuvana on kotimainen dokumentti, joka kertoo kuuden suomalaisen kodin elämäntarinan.
Traileri:

Lisätietoja:
Docventuresin kotisivut: https://yle.fi/aihe/docventures
Kulttuurikahvila Laituri: https://www.facebook.com/laiturijoensuu/

Susanna Koskiaita & Mariama Gassama

Kommentit